POTJERE

Priveden banjalučki kaskader

Policija je privela vozača koji je postao hit na internetu nakon što je snimljen

Printscreen

O. MATAVULJ

9.9.2018

Policija je privela vozača koji je postao hit na internetu nakon što je snimljen kako, bježeći od policije, automobilom Peugeot 205 silazi niz stepenice kod Tržnice u Banjoj Luci i utvrđeno je da je riječ o Mladenu B. (19) iz Banje Luke.

Cijeli slučaj odigrao se sinoć oko jedan sat poslije ponoći, a nakon privođenja kod mladića je alkotestom izmjereno 1,18 promila alkohola u krvi. 

Osim njega, u vozilu su se nalazili S. K. (19) i A. M. (18). Dramatična potjera je, kako navode u policiji, okončana samo nekoliko minuta nakon što se Mladen B. autom spustio niz stepenice i odvezao prema kružnom toku kod gradskog mosta, a potom je zaustavljen u ulici Isaije Mitrovića.

U PU Banja Luka navode da je M. B. počinio više prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH na području grada Banja Luka.

- Vozeći Peugeot prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, M. B. se u Aleji Svetog Save nije zaustavilo na znak "stop policija“, koji je bio izdat od policijskih službenika pomoću svjetleće stop-tablice - saopćeno je iz PU Banja Luka.



U saopćenju se navodi da je M. B. nastavio kretanje nasilničkim vožnjom, suprotno svim saobraćajnim pravilima i ne pokazujući obzir prema sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, odbijajući i dalje da zaustavi vozilo na znakove policijskih službenika koji su dati svjetlosno signalnim uređajima na službenom vozilu.

- Dolazeći na raskrsnicu ulica Gajeva i Đure Dančića, vozilom se nastavio kretati u smjeru Gradske tržnice pješačkom stazom, a potom i stepenicama kroz Gradsku tržnicu koje nisu namijenjene za kretanje vozila, nastavljajući kretanje kroz Tržničku ulicu u smjeru ulice Teodora Kolokotronisa. Policijski službenici su vozilo stigli u ulici Isaije Mitrovića te alkotestiranjem utvrdili da M. B. u organizmu ima 1,18 g/kg alkohola, dok su s njim u vozilu pronađene još dvije osobe inicijala S. K. (1999.) i A. M. (2000.) - navode u policiji.

Nakon privođenja, policija nastavlja rad na kompletiranju predmetu.

- Nakon sagledavanja svih okolnosti utvrdit će se i tačna odgovornost M. B., koji je upravljalo vozilom, o čemu će biti dostavljen izvještaj nadležnom organu - saopćila je policija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.