EURO 2024

Srbija ispala s Evropskog prvenstva: Slovenci slave, kući idu i Hrvati

Srbiji je u utakmici protiv Danske bila neophodna pobjeda kako bi se domogla plasmana u narednu fazu, ali "Orlovi“ su bili blijedi u napadu

Danska Srbija - Avaz
Danska Srbija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Danska - Srbija - Avaz
+3
E. Ć.

prije 2 dana

Rasplet grupe C donio nam je dvije razočaravajuće utakmice. Dueli Danska – Srbija i Engleska – Slovenija završene su bez golova. 

Iz ove grupe će dalje Engleska s pet i Danska s tri osvojena boda, kao i trećeplasirana Slovenija također s tri boda. Srbija je na začelju s bodom manje.

Srbiji je u utakmici protiv Danske bila neophodna pobjeda kako bi se domogla plasmana u narednu fazu, ali "Orlovi“ su bili blijedi u napadu i nisu mogli doći do gola. Danci su imali nekoliko prilika, ali nisu uspjeli matirati Predraga Rajkovića.

Dancima je odgovarao remi, nisu željeli mnogo riskirati. U Srbiji će se sigurno dugo pričati o situaciji iz 83. minute kada nije dosuđen penal nakon rušenja Aleksandra Mitrovića u šesnaestercu. 

Iznenađujuće je i drugi susret završio bez golova. Favorizirana Engleska nije uspjela savladati Sloveniju koja je napravila vrhunski uspjeh. 

Statistika s utakmice. Sofascore za Dnevni avaz

Statistika: Danska - Engleska

Ekipa Gereta Sautgejta (Gareth Southgate) je stigla u Njemačku kao jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja, ali prve tri utakmice na prvenstvu sigurno nisu ohrabrenje za navijače reprezentacije "Tri lava“.

S utakmice Engleska - Slovenija. AP

Ovakav rasplet grupe C je rastužio i Hrvatsku. "Vatreni“ su večeras i zvanično ostali bez šanse da se plasiraju u osminu finala. 

Statistika s utakmice. Sofascore za Dnevni avaz

Statistika: Engleska - Slovenija

Hrvatskoj je, podsjetimo, bilo potrebno da Engleska i Danska upišu pobjede, a onda bi iz grupe F navijali za Portugal i Tursku protiv Gruzije, odnosno Češke.

Rezultati utakmica:

Danska - Srbija 0:0

Engleska - Slovenija 0:0

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.