NOU KAMP

Dembele neće potpisati novi ugovor sa Barcelonom

Vijest je poletjela prvo od italijanskih novinara, ali su je potom potvrdili i Španci, prije svih "Sport"

Usman Dembele. Arhiva

G. Š. / Sport

30.12.2021

U Barceloni - u posljednjoj godini, sve ide od lošeg ka gorem. Rezultati su loši, kadrovska slika tanka, igru katalonskog giganta počela su da nose djeca... A posljednja vijest sa Nou Kampa je da je jedan od igrača koji je u narednom periodu viđen kao nosilac igre -  Usman Dembele (Ousmane), odlučio je da ne potpiše novi ugovor i da na ljeto ode kao slobodan igrač. 

Vijest je poletjela prvo od italijanskih novinara, ali su je potom potvrdili i Španci, prije svih "Sport".

Naime, posljednji sastanak dvije strane završen u lošoj atmosferi - bez dogovora.

Iz Barcelone su željeli da Dembele pristane na dosta manji ugovor nego je imao do sada i cijelo vrijeme taj zahtjev pravdali lošim financijskim stanjem u klubu. Igrač bi vjerojatno pristao na manji popust, ali ne i onoliki koliki klub traži, a Dembele i njegov tim su prekinuli pregovore iz razloga što iz Barcelone cijelo vrijeme stižu vijesti kako žele dovesti Erlinga Halanda (Haaland) iz Borusije Dortmund.

Problem s Norvežaninom, u očima Dembelea i njegovih menadžera, je činjenica da će on sigurno tražiti veliku plaću koju mu je Barcelona očigledno spremna ponuditi dok Dembeleu s Kamp Noua tvrde kako nemaju novca. Za Halanda očigledno imaju pa i Dembele traži isti tretman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.