TELEMACH KOŠARKAŠKI KAMP

Počeo 8. Telemach košarkaški kamp na Bjelašnici: Šest dana treninga, zabave i druženja za 130 mališana iz deset zemalja

Telemach košarkaški kamp je namijenjen djeci i mladima od osam do 18 godina

Počeo 8. Telemach košarkaški kamp na Bjelašnici: Šest dana treninga, zabave i druženja za 130 mališana iz deset zemalja. Telemach

Marketing

prije 2 dana

Bjelašnica je trenutno u znaku košarke. U organizaciji KK Koš, u nedjelju 30. juna, na ovoj planini svečano je otvoren osmi Telemach košarkaški kamp za djecu i mlade, koji predstavlja sjajnu priliku za 130 talentiranih mladih sportista da unaprijede svoje vještine uz pomoć vrhunskih trenera. U neposrednoj blizini skijaških staza sada odjekuje zvuk lopte s košarkaškog terena i radosna graja malih košarkašica i košarkaša na nekoliko svjetskih jezika. Kamp je internacionalnog karaktera, a učesnici su ove godine došli iz Bosne i Hercegovine, Švedske, Njemačke, Turske, SAD-a, Austrije, Norveške, Danske, Kanade i Hrvatske. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su njihovi budući treneri, košarkaški reprezentativci, sportisti i sportski radnici, predstavnici medija i generalnog sponzora Kampa, kompanije Telemach BH.

„Već osam godina smo dio ove sportske priče koja pruža neprocjenjivu priliku mladim talentima da uče od svojih košarkaških uzora i ostvare snove. Posebno smo sretni što se Kamp održava u čistom, planinskom ambijentu Bjelašnice, što je idealno okruženje za edukativne i zabavne aktivnosti. Podrška Telemach košarkaškom kampu dio je naše šire strategije društveno odgovornog poslovanja kroz koju podržavamo brojne inicijative koje pozitivno utječu na mlade i zajednicu. Posebno vjerujemo u moć sporta kao sredstva za razvoj discipline, timskog duha, samopouzdanja i zdravih životnih stilova kod djece. Nadamo se će iskustva stečena u Kampu inspirisati ove mlade sportiste da teže ka vrhunskim rezultatima“, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH, kompanije koja je, također, generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija BiH. 

Počeo 8. Telemach košarkaški kamp na Bjelašnici: Šest dana treninga, zabave i druženja za 130 mališana iz deset zemalja. Telemach

Telemach košarkaški kamp je namijenjen djeci i mladima od osam do 18 godina. S njima će do 5. jula raditi 15 vrhunskih trenera među kojima su: Sejo Bukva, Dževad Alihodžić, Admir Tutić, Goran Šehovac, Vesna Bajkuša, Merhunisa Omerović i drugi mlađi treneri. Podijeljeni u grupe po uzrastu i spolu, učesnici Kampa će dio svog školskog raspusta provesti aktivno, uživajući u brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

„Telemach košarkaški kamp ove godine se održava u novom sportskom kompleksu Bjelašnica, koji pored vrhunskog smještaja pruža i fantastične uslove za trening. U sklopu hotela je sportska dvorana, a ispred kompleksa se nalaze vanjski tereni, tako da će djeca imati vrhunske uslove za boravak i rad. Vrlo bitan je broj djece koji kontinuirano održavamo, pa smo i ove godine 15 dana prije početka kampa popunili kapacitet. Potvrda kvaliteta našeg rada je i činjenica da nam se čak 70 posto djece svake godine iznova pridružuje. Jedna od aktivnosti koju sprovodimo je i turnir u Streetballu, gdje se djeca takmiče i osvajaju nagrade, a očekuje ih i druženje s reprezentativcima BiH“, najavio je Sejo Bukva, direktor KK Koš.

Kroz Kamp je do sada prošlo više od 1000 djece iz svih krajeva svijeta. Pored treninga, uživali su i u druženju s košarkaškim reprezentativcima i reprezentativkama među kojima su bili Džanan Musa, Marica Gajić, Edin Atić, Kenan Kamenjaš i Gegić Amar. Učesnike su trenirala neka od najrespektabilnijih trenerskih imena među kojima su John Saintignon (SAD), Mensur Bajramović (BiH) te Denis Bajramović i Eugen Tončinić (Hrvatska). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.