ZVANIČNO

Nizozemska neće nastupiti u velikom finalu Eurovizije

Jost je s ostalim kandidatima iz drugog polufinala prisustvovao press konferenciji i dok je sjedio pored Izraelke pokrio je glavu nizozemskom zastavom

Jost Klajn. Instagram

D. H.

11.5.2024

Pjevač Jost Klajn, predstavnik Nizozemske se neće takmičiti u velikom finalu ovogodišnjeg takmičenja za pjesmu Eurovizije.

Švedska policija istraživala je žalbu ženskog člana produkcijske ekipe poslije incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu, u četvrtak uveče.

Mada pravni proces ide svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi takmičenje. Oglasio se i EBU.

Neprikladno ponašanje

- Želimo jasno da razjasnimo da je, suprotno nekim medijskim izvještajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije.

Vodimo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbjeđivanju sigurnog i bezbjednog radnog okruženja za svo osoblje na Konkursu.

U svjetlu toga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja.


Veliko finale 68 Takmičenja za Pjesmu Evrovizije sada će se nastaviti sa 25 učsnika - piše u nihovom saopštenju.

Podsjetimo, Jost je s ostalim kandidatima iz drugog polufinala prisustvovao press konferenciji i dok je sjedio pored Izraelke pokrio je glavu nizozemskom zastavom kako ne bi gledao Eden Golan. U trenutku kada je Eden krenula odgovarati na pitanja, skroz se pokrio preko glave.

Kada je novinar upitao Eden misli li za sebe da bi mogla biti opasna po druge kandidate, ubacio se Nizozemac s riječima: "Zašto ne?"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.