VELIKA SVADBA

Ko je buduća princeza Bruneja: Njen otac je rođen u Zagrebu

Anisha je unuka jednog od savjetnika sultana od Bruneja

Sretni mladenci. Instagram

L. S. R.

11.1.2024

Na Brunejima je 7. januara počela svadbena svečanost na kojoj zemlja, tokom desetodnevne ceremonije, slavi brak princa Bruneja Abdula Mateena i Anishe Ise Kalebić, 31-godišnjakinje hrvatskih korijena.

Sin sultana Hassanala Bolkiaha slovio je za vječnog i najpoželjnijeg neženju, ali ipak se odlučio skrasiti. Živio je razuzdano i raskalašeno, ali takvom stilu života na put je stala njegova prijateljica iz djetinjstva - Anisha.

Djetinjstvo je provela u Engleskoj, gdje se i školovala. Anisha je stekla diplomu na Univerzitetu u Bathu nakon čega je pokrenula vlastiti modni brend. Danas je vlasnica kompanije za proizvodnju svile, a posjeduje i turističku agenciju.


Anisha je unuka jednog od savjetnika sultana od Bruneja, a njen brat Danial jedan je od najboljih prijatelja princa Abdula. Hrvatsko porijeklo ima po ocu Ivici koji je rođen u Zagrebu, no korijene vuče sa Šolte i otoka Čiova.

Slobodna Dalmacija piše da je Ivica kao 17-godišnjak iz Splita otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kćerku sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise.

S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu. U braku su proveli 19 godina nakon čega su se razveli, a Ivica se potom ponovno oženio i dobio još djece. Osim toga, Ivica je danas vlasnik lanca talijanskih restorana Fratini koji se nalaze na Brunejima.

Princ Abdul Mateen od Bruneja danas je na Instagramu privukao pažnju objavom prvih fotografija sa svog raskošnog vjenčanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.