"STAVITE GA U ZATVOR"

Bivša glumica filmova za odrasle, koju je Tramp plaćao da šuti, napokon se oglasila: Želim ga vidjeti iza rešetaka

Stormi Danijels (45) tvrdi da je imala seksualni odnos s Donaldom Trampom 2006., što on negira

Stormi Danijels. AP

D. R.

2.6.2024

Stormi Danijels (Stormy Daniels), bivša porno glumica u centru afere zbog koje je bivši predsjednik Donald Tramp (Trump) proglašen krivim u kaznenom postupku, pozvala je američko pravosuđe da dosudi Trampu zatvorsku kaznu.

- Stavite ga u zatvor - rekla je britanskim novinama Daily Mirror u subotu u svom prvom intervjuu nakon odluke suda u New Yorku.

- Vjerujem da bi ga trebalo osuditi na zatvorsku kaznu i društveno koristan rad ili neka služi kao dobrovoljna boksačka vreća u skloništu za žene - dodala je.

Stormi Danijels (45) tvrdi da je imala seksualni odnos s Donaldom Trampom 2006., što on negira. Neposredno prije predsjedničkih izbora 2016. plaćeno joj je 130.000 dolara da ne progovori.

Tramp je u četvrtak proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za ušutkavanje Stormi Danijels uoči izbora 2016.

Prijeti mu četiri godine zatvora

Njujorška porota proglasila je Trampa krivim po sve 34 tačke optužnice, čime je postao prvi američki predsjednik osuđen za kazneno djelo. Tramp (77) negira krivicu i očekuje se da će se žaliti.

Prijeti mu maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako ostali osuđeni za takva djela često dobivaju kraće kazne, novčane ili uvjetne kazne.

Ovom presudom Sjedinjene Države ulaze u dosad nepoznato područje uoči izbora 5. novembra kada će se Tramp, republikanski kandidat, suočiti s aktualnim predsjednikom, demokratom Džo Bajednom (Joe Biden).

Nije gotovo

Svjedočenje na sudu „bilo je tako zastrašujuće, s porotnicima koji vas gledaju“, rekla je Danijels, „ali kao što sam rekla prije, govorila sam istinu cijelo vrijeme.“

Svjedočenje bivše glumice bilo je jedno od glavnih događaja suđenja.

- Za mene nije gotovo, nikada neće biti gotovo za mene - izjavila je. Iako je Tramp proglašen krivim, „ja još uvijek moram živjeti s tim“, izjavila je bivša glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.