ALI SAMBANSI

Ljekari se i dalje bore za život vlasnika Pegaza: Operisan je nekoliko puta

Istovremeno, njegova supruga je imala povrede po cijelom tijelu

Ali Sambansi. GEN

H. J. I.

25.8.2023

Grčki mediji objavili su nove informacije o teškoj nesreći koju je turski biznismen Ali Sambansi doživio sa svojom suprugom Vuslat Dogan Sambansi, kada se njihov brod zabio u stijene između Lipsija i Lerosa. Kako se navodi, biznismen je prebačen u bolnicu Leros u veoma kritičnom stanju, a život mu visi o koncu. 

- Skoro je bio na samrti - kažu izvori iz bolnice.

"Protothema" navodi da isti izvor tvrdi da je Ali Sambanci, između ostalog, zadobio rupturu slezene i podvrgnut je ponovljenim operacijama kako bi mu se stabilizovalo stanje. Na kraju su ljekari uspjeli da stabilizuju biznismena i potom ga intubiraju. Istovremeno, njegova supruga je imala povrede po cijelom tijelu.

Par je u ranim jutarnjim satima prebačen u Istanbul, gdje je biznismen intubiran na intenzivnoj njezi u kritičnom stanju, dok se zdravlje njegove supruge popravlja.

Prema informacijama, par je sa djecom išao iz Lipsija u restoran u Lerosu kada se dogodila nesreća. Turski mediji javljaju da su njihovo dvoje djece, Sevket Emrekan i Kan Ali, skočili u more neposredno prije nesreće i da nisu povrijeđeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.