TURSKI BIZNISMEN

Ovo je vlasnik Pegaza koji je povrijeđen na ljetovanju u Grčkoj: Upravljao brodom kad je naletio na stijene

Ali Sambanci i njegova supruga Vuslat Dogan Sambanci sa djecom su krenuli iz Lipsija u restoran u Lerosu kada su naletjeli na stijene

Turski biznismen Ali Sambanci. GEN

H. J. I.

25.8.2023

Turski biznismen Ali Sambanci, vlasti aviokompanije Pegaz, teško je povrijeđen zajedno sa suprugom kada je njihov brod naletio na stijene tokom odmora u Grčkoj.

Sambanci je upravljao brodom, kada je došlo do incidenta u četvrtak. Kako prenose mediji, Ali Sambanci i njegova supruga Vuslat Dogan Sambanci sa djecom su krenuli iz Lipsija u restoran u Lerosu kada su naletjeli na stijene. 

Njihova djeca Sevket Emrekan i Kan Ali uspjeli su da se spase tako što su skočili u more malo prije sudara i nisu povrijeđeni.

Oni su prebačeni prvo u bolnicu u Lerosu, a zatim u privatnu ustanovu u Istanbulu. Prema posljednjim informacijama sa turskih medija, njihovo stanje se poboljšava.

Grčka obalska straža je rekla da je o incidentu obaviještena u četvrtak navečer. Brod je plovio pod zastavom Malte, a na njemu je bilo šestero stranaca (četvero turskih državljana, jedan državljanin Južne Afrike i jedan državljanin Velike Britanije).

U incidentu su teško povrijeđene dvije osobe i jedna lakše, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su četiri osobe istog dana puštene iz bolnice u Lerosu, dok su muškarac i žena, turski državljani, prebačeni privatnim čamcem hitne pomoći pod turskom zastavom za Bodrum.

Odatle je helikopterom prevezen u bolnicu u Istanbulu.

Pegaz je vodeći turski niskotarifni prevoznik.

Ali Sabanci je član jedne od najbogatijih porodica u Turskoj. On je, međutim, napustio porodični konglomerat i zajedno sa ocem i sestrom osnovao Esas Holding.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.