OSLOBOĐEN OPTUŽBI

Advokatica Adna Dobojlić za “Avaz”: Dokazano je da Kemal Hrvo nije prekoračio svoju dužnost

Policajac Hrvo nije počinio krivično djelo na štetu Enesa Kozića

Dobojlić: Zatupa Hrvu. Facebook

22.5.2024

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu danas je izreklo presudu policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo koji su se teretili za zlostavljanje u službi. Tom prilikom prije četiri godine smrtno je stradao Adnan Hadžagić.

Džemal Hadžiabdić je dobio osam godina zatvora zbog zlostavljanja u službi koje je uzrokovalo smrt Hadžagića. Policajci Adnan Karaman i Kemal Hrvo su oslobođeni optužbi keje su se njima stavljale na teret.

Nakon presude, advokatica Adna Dobojlić koja zastupa policajca Kemala Hrvu navela je za portal “Avaza” da je oslobađajuća presuda bila očekivana.

- Oslobađajuća presuda je očekivana u odnosu na mog klijenta Kemala Hrvu obzirom da je ova odbrana kroz cijeli sudski postupak tvrdila i dokazivala da je Hrvo svoju policijsku dužnost obavljao savjesno, odgovorno i profesionalno, da nije prekoračio svoja ovlaštenja, te da nije u vršenju policijskih ovlaštenja počinio krivično djelo na štetu Enesa Kozića kako ga je tužilastvo teretilo, dok sa događajem koji se dešavao vezano za oštećenog Hadžagica nije imao nikakve veze niti ikakvo učešće u tom događaju- navela je za “Avaz” Adna Dobojlić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.