AVAZ SAZNAJE

Mustafi Drljeviću smanjena kazna za ranjavanje Edisa Bunara

Umjesto dvije godine zatvora, Drljević pravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca

Usvojena žalba Drljevićevog branioca, advokata Kerima Čelika. Arhiva Avaza

Piše: Ad. A.-B.C. /Avaz.ba

1.12.2019

Kantonalni sud u Sarajevu donio je pravomoćnu presudu kojom je Mustafi Drljeviću smanjena kazna zatvora za izazivanja opće opasnosti i ranjavanja Edisa Bunara.

Prihvatajući žalbu branioca, sarajevskog advokata Kerima Čelika, sud je preinačio presudu Općinskog suda Sarajevo te Drljeviću kaznu zatvora od dvije godine smanjio na godinu i četiri mjeseca. 

Drljević je optužen da je 15. avgusta 2017. godine oko 21:45 sati na  Trgu solidarnosti bb, u sarajevskoj općini Novi Grad, zajedno s bratom Dženanom sjedio u bašti ugostiteljskog objekta "Twister".





Edis Bunar: Ranjen u nogu. Facebook


Nakon kraće verbalne prepirke Dženana s Bunarom, Drljevići su iz pištolja ispalili pet hitaca, a jedan metak Bunara je ranio u nogu.

Bunar se tada nalazio u društvu sa svojom suprugom, njihovim petogodišnjim djetetom te poznanicima, a gdje su među ostalim bila prisutna i druge osobe.

Pucnjava se desila nakon što je Bunar vidio da su Drljevići iz torbica izvukli pištolje te nakon što se on dao u bijeg u pravcu obližnjih stambenih zgrada i uz stepenice prema Osnovnoj školi „Meša Selimović“.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.