POTRESNO

Majka Alme Suljić ustupila nam je posljednju poruku svoje kćerke: "Lijepo je doć' u svoju čaršiju...", i nikad nisu došle!

Godina od stravične nesreće u kojoj su živote izgubile mlade doktorice

Azra Spahić i Alma Suljić: Dvije doktorice, dvije drugarice. Avaz

Nerma Ajnadžić

25.5.2024

Ove nedjelje navršava se tačno godina od stravične nesreće koja je odnijela živote Azre Spahić i Alme Suljić, dvije doktorice, dvije drugarice. 

Tog 26. maja 2023. godine životi kakvim su do tada živjeli stali su za obje porodice. Majke i očevi ostali su bez kćerki, braća bez sestara, sestra bez sestre, muž bez supruge, momak bez djevojke.

Previše boli

Automobilom ih je udario Armin Berberović. Azra Spahić preminula je na licu mjesta. Njena porodica, prijatelji, poznanici će s u nedjelju, 26. maja, okupiti ispred male Harmanske džamije u Bihaću, gdje će se proučiti Jasin i tevhid, nakon čega će posjetiti njen mezar na Humcima.

Istog dana u Sarajevu organizirana je memorijalna šetnja za Azru i Almu od Medicinskog fakulteta do mjesta njihovog stradanja na Marindvoru, odnosno do mjesta na kojem se nalazi spomen-ploča.

Alma je preminula skoro mjesec nakon nesreće, 23. juna 2023. godine.

Aida Spahić, Azrina mama, i Adela Suljić, Almina majka, željele su govoriti za "Dnevni avaz“, ali za to nisu smogle snage. Rekle su nam da ih previše boli.

- Ponekad zafale riječi, a kad zafale riječi, možeš misliti koliko ti fali taj neko - citirala je Đorđa Balaševića kratko Aida Spahić.

Posljednje poruke koje je Adela Suljić razmijenila sa svojom kćerkom Almom. Avaz

Adela Suljić ustupila nam je poruku koju joj je kćerka tog kobnog 26. maja 2023. poslala. To su ujedno bile i posljednje poruke koje su majka i kćerka razmijenile.

Alma je s Azrom i društvom tu večer bila u jednom od sarajevskih ugostiteljskih objekata. Majci je poslala video na kojem trubači sviraju.

Ni zagrljaja

- Sad sam ja izašla bez vas. S porukom: "Lijepo je doć' u svoju čaršiju“ - glasila je posljednja Almina poruka.

Adela Suljić na to je odgovorila: "Neka si, i treba.“

I više nikad nije dobila poruku od svog djeteta, nikad više joj glas nije čula, niti je osjetila njen poljubac, zagrljaj. Nije ni Aida Spahić od svoje Azre.

Berberović bio pod utjecajem droge

Kobna nesreća desila se 26. maja 2023. godine u 23.30 sati na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina u Sarajevu. 

Armin Berberović Almu Suljić i Azru Spahić udario je automobilom. Vozio je bez vozačke dozvole, pod utjecajem droge i alkohola te velikom brzinom. U toku je suđenje u Kantonalnom sudu u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.