RADILE ZAJEDNO GODINAMA

Kolegice ubijene Nizame nisu znale da je Sulejmanović nasilnik: "U šoku smo"

Njene kolegice s kojima je radila u firmi "Kula" Gradačac u suzama su i šoku

Danas su održani protesti u Gradačcu. Facebook / Avaz

H. J. I.

12.8.2023

Građani Gradačca masovno su izašli danas na protest nakon što je njihova sugrađanka Nizama Hećimović, koja je bila žrtva nasilja, brutalno pretučena, pa ubijena.

Njene kolegice s kojima je radila u firmi "Kula" Gradačac u suzama su i šoku. 

"Nismo znali da je žrtva nasilja"

- Zajedno smo radile godinama. Šok, šok, šok. Nismo znali da je žrtva nasilja, krila je, nije iskazivala. Šta se desilo? Nažalost, trudila se da zaštiti sebe i dijete, a niko se nije obazirao, niko je nije zaštitio. Nije imao ko da je zaštiti - rekla je njena kolegica za medije.

Nakon svega, ističe, ne osjeća se sigurno.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović jučer je ubio svoju nevječanu suprugu naočigled njihove devetomjesečne bebe, a zatim ubio još dvoje ljudi i troje ranio, prije nego što je izvršio samoubistvo.

Beba pronađena u lokvi krvi

Nerminova i Nizamina devetomjesečna kćerkica, koja je pronađena u lokvi krvi kraj majke prebačena je u UKC Tuzla i dijete se nalazi na Odjeljenju pedijatrije, a njena dalja sudbina nije poznata. Po svemu sudeći, djevojčica će biti predata u nadležnost Centra za socijalni rad.

Ljekari se i dalje bore za život Denisove majke, koja je zadobila teške tjelesne povrede, dok je ranjeni policajac nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.