NAKON SVIREPOG UBISTVA

Jeziva poruka osvanula na društvenim mrežama: "Saučešće porodici, a muža razumijem"

Brojni su reagovali i prokomentarisali da se dotični treba ispitati, ali i uhapsiti

Nermin Sulejmanović. Instagram

N. H.

12.8.2023

Krvavi pohod Nermina Sulejmanovića ostavio je Bosnu i Hercegovinu i regiju bez riječi.

Svirepo je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pred desetinama hiljada očevidaca na Instagramu, dok je njihove devetomjesečna beba ležala plačući u lokvi krvi svoje majke.

Na jezivom snimku koji je Sulejmanović uživo prenosio, Nizama je bila prebijena do neprepoznatljivosti. Toliko iznemogla, odgovorila je na njegovo pitanje „Zašto ga je prijavila policiji?“ sa „Plašila sam se za sebe i dijete“.

Poruke podrške monstrumu

Iako je smo ubistvo dovoljno jezivo. Snimak je dodatno utjerao strah u kosti svima. Ipak, nije bio kraj. On je nakon što je upucao majku svog djeteta, uključio lajv na Instagramu i svojim pratiocima predstavio plan i izvještaj o učinku pucnjave.

Građane je dodatno uznemirila jeste količina komentara podrške upućenih Sulejmanoviću. Naime, bilo je onih koji su veličali gnusan zločin. Iako su oba videa obrisana, na društvenim mrežama i dalje se šire komentari podrške za monstruma iz Gradačca.

Grozna poruka

Jedan od najnovijih je objavio muškarac na Facebooku podijelio fotografiju nesrećne Nizame, a u opisu napisao: „Saučešće porodici, a muža razumijem“. Bolesno, ali emotikon koji označava smijeh do suza je dodatno.

Brojni su reagovali i prokomentarisali da se dotični treba ispitati, ali i uhapsiti, ipak autor objave nije odustao od svog stava. Nastavio je sa raspravom poručivši da će uvijek stati uz muškarca, dok žene trebaju stajati uz žene. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.