PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić istakao zabrinutost zbog RS: Plašim se da su stranci odlučili da idu veoma žestoko

Očekujem da čujem šta će danas reći predsjednik Dodik, ja ću uživo da pratim njegovo obraćanje, rekao je Vučić

M.K. / ATAImages / PIXSELL

S. S.

2.7.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas kako je veoma zabrinut zbog onog što se dešava u RS, te da se plaši da su stranci donijeli odluku da "idu veoma žestoko".

- Mislim da je tamo u toku velika i teška kriza i neću se dalje o tome izjašnjavati - rekao je Vučić za TV Prva.

On je rekao kako razgovara sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, ali i ostalim faktorima i ljudima kojima vjeruje u manjem bh. entitetu.

- Očekujem da čujem šta će danas reći predsjednik Dodik, ja ću uživo da pratim njegovo obraćanje - izjavio je Vučić.

Upitan šta bi mogla biti Dodikova poruka na potez visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt), Vučić je rekao da to može samo da procijeni.

- Mogu da procijenim šta će da kaže, ali nisam siguran. Juče sam se čuo sa njim, jer mi se javio kada se vraćao iz Bratunca. Plašim se da su stranci donijeli odluku da idu veoma žestoko, vidjet ćemo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se u Srbiji zbog Srbima svojstvenog konformizma manje priča o Kosovu, a nedovoljno o RS kao da Srba tamo i nema.

- Ali i da nema ni jednog Srbina u RS, oni u Sarajevu bi više govorili o situaciji u komšiluku, jer oni govore o svemu što se kod nas zbiva i to na jedan vrlo vulgaran način - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.