ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik govor započeo spornim pozdravom za Vučića: Predsjedniče Srbije, dobro došli na svoje

Osim Dodika i Vučića, svečanosti su prisustvovali i predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, te ministri u Vladi RS

Dodik: Vučić nikada nije oklijevao da pomogne RS. Screenshot

E. Ć.

15.9.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se danas na otvaranju početka radova na izgradnji dionice autoputa Bijeljina - Rača. 

Dodik je pozdravio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je također bio prisutan. Član Predsjedništva BiH je svoj govor počeo na sporan način. 

Gospodine predsjedniče Republike Srbije, gospodine Vučiću dobrodošli na svoje i među svoje - rekao je Dodik, a onda nastavio:

- Hvala vam na podršci. Rijetko me kada neke stvari impresioniraju, ali moram da kažem, kada smo razgovarali o ovome prije samo dvije godine, vaša olako pristajanja da pomognete u RS su mi počesto zatvarali moju želju da tražim još. Tako da hvala što ste nam otvorili tu mogućnost i u budućnosti. 

Dodik je istakao kako svjedoči da Vučić nikada nije oklijevao da pomogne RS. 

- I to je nama bilo potrebno. U ranijim godinama se sve svodilo na iskazivanje bratske ljubavi, bez konkretnih angažmana - naveo je Dodik.

Osim Dodika i Vučića, svečanosti su prisustvovali i predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, te ministri u Vladi RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.