MADRID

Belingem pokazao koliko je skroman, našalio se kako on i Vinisijus mogu podijeliti "Zlatnu loptu"

Ako Real Madrid osvoji Ligu prvaka, oba igrača bi mogla imati vrlo jake šanse za osvajanje te nagrade kasnije ove godine

Džud Belingem. Platforma X

Di. R.

27.5.2024

Džud Belingem (Jude Bellingham) je u šali rekao da on i Vinisijus Žunior (Vinicius Jr) mogu podijeliti "Zlatnu loptu" i obojica uživati u tom uspjehu.

Belingem je odigrao izvanrednu debitantsku sezonu u Real Madridu, osvojivši LaLigu a također bi mogao osvojiti Ligu prvaka protiv svog bivšeg kluba Borusije Dortmund.

Veznjak Reala je u 41 nastupu upisao 23 gola i dodao 12 asistencija u svim takmičenjima.

Takva sezona ga čini favoritom za osvajanje ovogodišnjeg izdanja "Zlante lopte".

Međutim, Belingem je pokazao skromnost, ali i humor kada su ga pitali za šanse da osvoji tu nagradu.

- Za mene, Vinisijus je najbolji na svijetu.Stvara čuda iz ničega.On ima sve da bude najbolji. Ako on osjeća da ja zaslužujem nagradu, onda je možemo podijeliti na dva dijela - uz osmijeh je rekao Belingem.

Vinisijus je također pokazao svoju klasu u Madridu ove sezone sa 23 postignuta gola i 11 dodanih asistencija na 38 nastupa.

Ako Real Madrid osvoji Ligu prvaka, oba igrača bi mogla imati vrlo jake šanse za osvajanje te nagrade kasnije ove godine.

Ekipa Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) dolazi na Vembli u subotu kao favorit, ali će Dortmund imati realne šanse, s obzirom na njihov dosadašnji uspjeh.

Pobijedili su prošlogodišnje finaliste Inter Milan, Atletiko Madrid i PSG u nokaut fazi na putu do finala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.