VELIKI TALENT

Real spremio ponudu za Belingema koja se ne odbija

Real je navodno već kontaktirao i igrača i Borusiju kako bi ih obavijestio o interesovanju, a onda spremio paket ponudu

Belingem: Veliki klubovi prate kako se situacija odvija. Twitter

B. L.

24.1.2023

Real nije uspio u namjeri da dovede Kilijana Mbapea (Kylian Mbappea) prošlog ljeta, ali i dalje ima visoke ciljeve kada su transferi u pitanju, što je naravno i logično s obzirom da govorimo najvećem i najtrofejnijem klubu na Starom kontinentu.

Sada se Real bazirao na kupovinu Belingema (Bellingham), 19-godišnjeg veznjaka iz Dortmunda koji je tražen i od strane engleskih velikana Liverpula i Mančester Sitija, a vjeruje se da je kao i obično i PSG taj koji ga posmatra.

Traže 150 miliona eura

Stiven Džerard (Steven Gerrard), bivši kapiten "Redsa", nedavno je Belingemu poslao poruku u kojoj ga doslovno moli da dođe na Anfield na kraju sezone. Borusija zahtijeva čak 150 miliona eura za svog dragulja, ali Real Madrid ima plan kako do igrača.

Real je navodno već kontaktirao i igrača i Borusiju kako bi ih obavijestio o interesovanju, a onda spremio paket ponudu koja pored 100 miliona eura uključuje i Eduarda Kamavingu (Edouard Camavinga), talentovanog francuskog reprezentativca i veznjaka koji nije puno igrao u Realu ove sezone.

Kamavinga je neko koga trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) mnogo poštuje i voli, pa je Italijan nedavno rekao da je "nedodirljiv", mada se vjeruje da je unatoč tome Realov predsjednik Florentino Perez odlučan da ga uključi u transfer ponudu za Belingema.


U svojoj prvoj zvaničnoj utakmici nakon Svjetskog prvenstva s Engleskom, Belingem postigao je gol i asistirao u pobjedi nad Augsburgom od 4:3 u Bundesligi, te je nagovijestio uspješnu godinu koja bi trebala biti začinjena velikim transferom na kraju sezone.

Ima ugovor do 2025. godine

Igrač ima ugovor do ljeta 2025. godine sa Borusijom u koju je došao u ljeto 2020. godine iz Birmingema. Ove sezone je ukupno na 23 utakmice dao 10 golova i upisao četiri asistencije.

Vjeruje se da je Liverpul u ovom momentu najbliže dovođenju talentovanog veznjaka, ali ponuda Reala mogla bi svakako sve promijeniti, iako će se borba za potpis Belingema voditi do samog kraja.

Ono što je sada izvjesno, Belingem do ljeta ostaje u Dortmundu, a onda će krenuti put Španije, Engleske ili možda čak Francuske, osim ako se desi nešto nepredviđeno u narednim mjesecima. Za igrača je najvažnije da nastavi da pruža dobre partije, ali da ga prije svega zaobiđu povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.