POSLJEDNJE MJESTO

Skandal u Srbiji: Igrači odbili premije za Euro, u savezu uzeli i po 100.000 eura?

Ostavku je podnio potpredsjednik saveza Branislav Nedimović

Dragan Stojković Piksi je pred otkazom. AP

Z. K.

prije 2 dana

Srbijanska reprezentacija ispala je s Evropskog prvenstva u grupnoj fazi. Osvojila je dva boda i završila na posljednjem mjestu u skupini, iza Engleske, Danske i Slovenije. Zbog novog neuspjeha očekuju se brojne promjene, Dragan Stojković Piksi je pred otkazom, a ostavku je podnio potpredsjednik saveza Branislav Nedimović.

Ogroman novac

Trebao bi uslijediti i kompletan remont FSS-a (Fudbalskog saveza Srbije). Generalni sekretar Jovan Šurbatović također je najavio odlazak, no kako piše Telegraf, on iz financijskih razloga čeka da bude razriješen. Isti medij navodi da je Šurbatović posljednjih godina zarađivao ogroman novac, a čak je i za ovogodišnji Euro dobio premiju od 100.000 eura, piše Index. hr.

Isti iznos dobili su i njegovi saradnici Nenad Bjeković i Stevan Stojanović. Telegraf tvrdi i da je direktor reprezentacije Miroslav Tanjga dobio 50.000 eura, a financijska direktorica FSS-a 45.000.

U ime radne zajednice

S druge strane, srbijanski nogometaši su se odrekli premija iako je bilo određeno da će one iznositi od 100.000 eura najniže, ovisno o doprinosu na Euru. Oni su se svojih premija odlučili odreći u ime radne zajednice, kuhara, čistačica, ljudi koji održavaju terene i ostalih radnika u FSS-u kojima niko nije odredio nikakve premije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.