SVJEDOK HAOSA U UKRAJINI

Crnogorski trener se javio iz skloništa u Kijevu: U nedjelju smo slavili u restoranu, nakon sat vremena sve se preokrenulo

Radulović kaže kako su u nedjelju proslavljali trofej i radovali se, ne sluteći šta ih čeka

Radulović s nalazi s porodicom u skloništu. Analitika

M. K.

27.2.2022

Ugledni crnogorski košarkaški stručnjak Srđan Radulović sa porodicom se nalazi u centru Kijeva, u podrumu škole koji je pretvoren u sklonište.

Trener košarkašica Budiveljnika i selektor Ukrajine, za "Analitiku" kaže da je pokušao da izvuče porodicu iz Kijeva, ali je bio primoran da se vrati nazad u sklonište.

Radulović s porodicom. Analitika

Radulović kaže kako su u nedjelju proslavljali trofej i radovali se, ne sluteći šta ih čeka.

- U nedjelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat, da ne povjeruješ, objašnjava Radulović navodeći da danonoćno odjekuju potresi od detonacija i mogu se vidjeti odbljesci eksplozija.

- Niko nije očekivao da će ovo da se desi, a dosta komuniciram s narodom u Kijevu. Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu, priča Radulović.

- Upravo danas je momak koji je bio domar uzeo oružje u ruke i pošao da se bori, a meni predao ključeve skloništa. Više ne odgovaram samo za svoju, već i za sve porodice koje se nalaze u ovdje. Osim mene tu je još jedan mladić, kao i stariji čovjek od osamdesetak godina, otkriva ovaj trener.

Porodica Radulovića trenutno boravi u nehumanim uslovima. Analitika

Jučer je uspio da izađe iz Kijeva, ali...

- Izašli smo na 50 kilometara od Kijeva i kada je trebalo da se priključimo na autoput koji vodi za Lavov, koji se zapravo zove Žitomirska trasa, ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. I onda se dešava da vam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, pa sam morao preko ivičnjaka da se penjem kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svijetlo, dajem puni gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu bezbjedno vratim u sklonište, kaže Radulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.