LIGHT PHONE

Neobičan pristup kompanije: "Evo šta sve naš telefon ne može"

Namijenjen je onima koji traže svoj mir, koji smatraju da manje znači više

Light Phone 3. Light

E. Ag.

14.6.2024

"Ima mnogo stvari koje Light Phone 3 jednostavno ne može da uradi", riječi su kojima počinje promo snimak treće generacije ovog uređaja, koja donosi potpuno drugačiji pogled na korištenje telefona.

Ovaj uređaj, kako se naglašava u snimku, ne može da objavljuje na društvenim mrežama, da šalje mailove, ali ne može ni da ukrade niti proda vaše podatke. Ipak, pruža ono najosnovnije - mogućnost povezivanja sa vašim najbližima, što je, zaključuju u videu, "alat za bolji život".

- Light Phone namijenjen je onima koji traže svoj mir, koji smatraju da manje znači više, kao primaran telefon ili kao drugi telefon koji će koristiti nakon radnog vremena - kažu iz ove kompanije, piše Zimo.hr.

Novi model koji je sada najavljen donosi određena poboljšanja, odnosno opcije bez kojih ljudi ipak ne žele da koriste telefone, a riječ je o boljem ekranu i kamerama.

Light Phone 3 ima 3,92-inčni AMOLED crno-bijeli ekran, pokreće ga Qualcomm čipset SM 4450, ima 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje podataka, podršku za 4G i 5G mreže, kao i za Nano SIM i eSIM.

Kamere se nalaze s obje strane telefona – 8 MP selfi kamera, a pozadi klasična od 50 MP. Što se ostalih opcija tiče, telefon ima USB-C ulaz, stereo zvučnike i dva mikrofona, tu je podrška za GPS, Bluetooth i NFC, kao i čitač otisaka prstiju. Kapacitet baterije iznosi 1.800 mAh, a za razliku od modernih telefona, lako se može zamijeniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.