TRI MODELA

Za ove Samsung telefone više neće biti ažuriranja softvera

Sva tri pametna telefona puštena su na tržište između marta i juna 2020. godine

Galaxy A51 G. Facebook

E. Ag.

7.6.2024


Tri Samsung Galaxy telefona više neće dobivati sigurnosna ažuriranja softvera

Samsung je ove sedmice objavio detalje o sigurnosnoj zakrpi za juni 2024. za Galaxy pametne telefone i tablete, a kompanija je također izmijenila spisak uređaja koji su podobni za dobivanje sigurnosnih ažuriranja.

Od ovog mjeseca nadalje Samsung neće objavljivati sigurnosna ažuriranja za modele Galaxy A51 5G, Galaxy A41 i Galaxy M01. Sva tri pametna telefona puštena su na tržište između marta i juna 2020. godine i redovno su dobivala sigurnosna ažuriranja tokom posljednje četiri godine.

Ovi modeli vjerovatno više neće dobivati nikakva ažuriranja

Galaxy A51 5G dobio je tri glavna ažuriranja Android operativnog sistema, započevši s Androidom 10, i trenutno radi na Androidu 13. S druge strane, Galaxy A41 i Galaxy M01 nadograđeni su s Androida 10 na Android 12, dobivši ukupno dva glavna ažuriranja.

Kako navodi SamMobile, iako ovi telefoni više nisu podobni za sigurnosna ažuriranja, postoji mogućnost da će dobiti dodatna ažuriranja ako se otkriju kritične sigurnosne ranjivosti na starijim uređajima Galaxy serije. Međutim, to se događa rijetko, pa će ti modeli vjerovatno zadržati svoje trenutne verzije softvera zauvijek.

Vlasnicima se zbog toga savjetuje da razmotre kupovinu novog uređaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.