POTEZ NAZVALI GLUPIM

Rezolucija o Jasenovcu aktivirala pitanje o granici na moru između Crne Gore i Hrvatske

Riječ je o Privremenom sporazumu o Prevlaci koji je Hrvatska potpisala 2002.

Mamula Island. Trip advisor

N. Aj.

jučer

Večernji list iz Hrvatske jutros je objavio tekst u kojem je konstatovano da "nakon glupavog poteza Crna Gora sama otvara pitanje granica na moru".

U tekstu se govori o Privremenom sporazumu o Prevlaci koji je Hrvatska potpisala 2002. sa SR Jugoslavijom, te o činjenici da do konačnog razgraničenja na kopnu i moru, u ovom slučaju, do danas nije došlo, a trebalo je već tri godine od potpisivanja Sporazuma.

Večernji list dalje navodi da je Sporazum "vrlo ugodan za crnogorsku, a neugodan za hrvatsku stranu" jer je tako Hrvatska dobila omanji akvatorijum unutar Bokokotorskog zaliva sa nekoliko ptica pjevačica, dok je Crna Gora dobila priliku da razvije turističku infrastrukturu i izgradi luksuzni kompleks "Mamula island".

Zbog svega navedenog, u tekstu se zaključuje da problem nije "nekakva beogradska ujdurma oko rezolucije o Jasenovcu" jer ona Hrvatskoj suštinski neće naštetiti, ali je odluka, kako tvrde "glupava".

- Ovog puta Hrvatska neće moći mirno gledati ovakve Vučićeve spačke iz njegove crnogorske radionice. (...) Hrvatska, sada kao EU pregovarač s Crnom Gorom treba izaći iz režima o Prevlaci i riješiti svoju južnu granicu, a onda dolazi na red i jedrenjak "Jadran" - zaključuje se u tekstu.

Tekst u Večernjem listu. Večernji list

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.