ŠTA SE DOGAĐA

Crnogorski Interpol raspisao gotovo 300 potjernica

Kako se pojašnjava, izvršena je ekstradicija 36 osoba, dok na kraju godine 50 osoba čeka na izručenje.

Potjernice crnogorskog Interpola. Screenshot

D. H.

17.6.2024

NCB Interpol Podgorica raspisao je 98 međunarodnih potjernica, a u Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 potjernice koje je raspisala Crna Gora.

To pokazuje izvještaj o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova, s organizacionom jedinicom Ministarstva nadležnom za policijske poslove za 2023. godinu.

"U Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 potjernice (crvenih i difuzionih) koje je raspisao NCB Interpol Podgorica. U izvještajnom periodu je raspisano 98 međunarodnih potjernica. Obustavljeno je 69 međunarodnih potjernica. Najčešći razlog obustavljanja međunarodnih potjernica je realizirana ekstradicija (33), apsolutna zastara (16), lišenje slobode i privođenje u UIKS (10), povlačenje nadležnog suda (6)", navodi se u izvještaju koji je objavila Vlada Crne Gore.

Kako se pojašnjava, izvršena je ekstradicija 36 osoba u Crnu Goru, dok na kraju godine 50 osoba čeka na izručenje u Crnu Goru.

"Na zahtjev Forenzičkog centra, za provjeru identiteta stranih državljana koji su počinili kaznena djela u Crnoj Gori obrađeno je 36 predmeta koji obuhvaćaju 477 osoba", piše u izvještaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.