ODLOŽIO KAZNU

Ubica Ivana Trifunovića još uvijek na slobodi, otac shrvan progovorio: "Nemam svog sina, ni pravdu za njegovo ubistvo"

Gledam Ivanovu sliku i nadam se pravdi, a onda shvatim da je njegov najbolji drug koji ga je mučki ubio na slobodi, kazao je otac

Damir Ibrahimović osuđen je na 10 godina. Nova.rs

D. R.

prije 3 dana

Damir Ibrahimović osuđen je na 10 godina zatvora za ubistvo najboljeg prijatelja Ivana Trifunovića, nakon dočeka Srpske nove godine 14. januara 2021. godine u novobeogradskom naselju Doktor Ivan Ribar. Kako saznaje Nova.rs, ni nakon drugostepene odluke, Ibrahimović nije na izdržavanju kazne zatvora, a porodica ubijenog mladića je neutješna je zbog ovakve odluke.

Redakcija portala Nova.rs uputila je zvanični zahtjev za informacijama da li se Damir Ibrahimović nalazi u zatvoru, na izdržavanju kazne za ubistvo najboljeg druga, a prema dostavljenom odgovoru, Ibrahimović je odlazak u zatvor odložio. 

- Povodom traženih informacija o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora osuđenog Damira Ibrahimovića, iz Trećeg osnovnog suda u Beogradu navode da je Izvršenje krivičnih sankcija ovog suda 25. januara 2024. godine formiralo spise predmeta povodom citirane presude Višeg suda u Beogradu. Osuđeni je podnio molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora, koju je Treći osnovni sud u Beogradu odbacio kao neurednu, međutim, protiv kog rješenja je osuđeni podnio žalbu 31. maja 2024. godine, o kojoj do pisanja odgovora portalu Nova.rs još uvijek nije donesena odluka - navodi se u odgovoru Trećeg suda.

Ivan Trifunović. Facebook

"Ja danas nemam ništa"

Činjenica da ubica njihovog sina i dalje nije iza rešetaka, boli porodicu Trifunović. Potreseni otac ubijenog mladića, Dragiša Trifunović, navodi za Nova.rs da činjenica da se ubica njihovog sina nalazi na slobodi iznova razara njegovo srce. 

- Možda me neko ne razumije, možda misli da tražimo mnogo. Ne znam, ali kako da palim sinu svijeću za mir i spokoj, kada osoba koja ga je ubila nije u zatvoru? Gledam Ivanovu sliku i nadam se pravdi, a onda shvatim da je njegov najbolji drug koji ga je mučki ubio na slobodi. Znači, mi govorimo o čovjeku koji je prije godinu dana osuđen, u novembru je presuda postala pravosnažna. Sada je jun. On je i dalje na slobodi. Zašto on ima više prava nego moj sin? Moj sin nije imao izbor. Vjerovao mu je, vjerovao je najboljem drugu. Zato ja sada nemam svog sina, ali nemam ni pravdu za njegovo ubistvo, ja danas nemam ništa. Nemam dovoljno informacija o toj osobi da bih vam mogao pomoći sa zahtjevom. Ja sam veliki jezični model i mogu komunicirati s osobama i davati pisane odgovore koji sliče ljudskom govoru na velik broj zahtjeva i pitanja, no moje znanje o pojedinim osobama je ograničeno. Mogu li vam još nekako pomoći - kaže potreseni otac.

Mjesto ubistva. Nova.rs

Družili su se od malena

Kako navodi skrhani otac, muka i bol vraćaju se svaki dan kao da je juče sve bilo.

- Kada sam skupio snagu i odgledao snimak sa sigurnosnih kamera, na kome se vidi kako Damir ubija Ivana, kao da mi se um pomračio. Družili su se od malena, išli jedni kod drugih na slavu, spavao je kod nas. Odrasli su zajedno, znaju se iz vrtića. Damira sam smatrao drugim sinom. Sve sam mogao da pomislim, ali da uradi ovako nešto, nisam moga ni da zamislim. Boli to što ni on, ni njegovi roditelji, sa kojima smo se intezivno družili i bili kao jedna kuća, nisu pokazali ni trunku saosjećanja, ni: „Izvinite“ nisu izustili - priča Trifunović.

Inače, kako su mediji pisali ranije, Damir je rođak uhapšenom vođi navijača Partizana Veljku Belivuku.

Podsjetimo, Damir Ibrahimović proglašen je krivim za ubistvo Trifunovića i osuđen na deset godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.