RAZLIČITE PERCEPCIJE

SNS proglasio pobjedu u Nišu, opozicija poručila da je to sada "slobodan grad"

Od večeras nikada više nevidljiva beogradska ruka neće upravljati našim gradom, Nišlije će se pitati šta i ko, rekao je Milić

Dr. Milić. Screenshot / N1 Srbija

S. S.

3.6.2024

Srpska napredna stranka proglasila je pobjedu u Nišu, dok su opozicione liste na zajedničkoj konferenciji za novinare poručile da je Niš "od večeras (op.a sinoć) slobodan grad".

Prema procjenama Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), na osnovu 84,1 obrađenog uzorka u Nišu, lista "Aleksandar Vučić – Niš sutra" osvojila je 45 posto glasova, Grupa građana "Dr Dragan Milić" 24,4, a "Biramo Niš-Đorđe Stanković" 15,4 posto.

Dr. Dragan Milić je izjavio je da je od danas Niš slobodan grad i poručio: „Od večeras nikada više nevidljiva beogradska ruka neće upravljati našim gradom, Nišlije će se pitati šta i ko“. Naveo je da se nekoliko mjeseci vrši brutalna kampanja protiv njega i Đorđa Stankovića iz Biramo Niš.

- Crta nam se meta na čelo, priča se da smo agenti CIA - naveo je Milić.

Rekao je da njima jedan jedini interes njihov grad i da tu nema pogađanja.

- Pošto je mogo puta govoreno da smo nečiji trojanski konj, ovoga puta izjavljujem – neće biti nikakve saradnje sa SNS - dodao je.

Na konferenciji za novinare u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će ponuditi ruku saradnje predstavnicima opozicionih lista u Nišu.

- U Nišu, kao što smo i očekivali, bilo je najteže, bit će 32-29, ali u Nišu, bit će moj prijedlog da se razgovara i vidi kako i na koji način se problemi ubuduće mogu rješavati, jer je jedna grupa građana dobila 23 posto, to je ogroman broj glasova i to ne smijemo nipodaštavati - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.