TREBALA MATURIRATI

Majka djevojčice koja je ubijena u masakru u Vladislavu Ribnikaru poslala potresnu poruku

Nina Kobiljski, majka djevojčice Eme Kobiljski koja je izgubila život u tom tragičnom događaju, podijelila je svoje emocije i bol

"Defile malih maturanata" u Beogradu. Oliver Bunić / Ringier

N. H.

1.6.2024

Mnogi učenici osnovnih škola u Srbiji su u petak maturirali, a taj dan kao so na ranu je bio za roditelje djece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koje je ubio 3. maja prošle godine ubio Kosta Kecmanović. 

Nina Kobiljski, majka djevojčice Eme Kobiljski koja je izgubila život u tom tragičnom događaju, podijelila je svoje emocije i bol putem društvenih mreža.

- Završi se i 8. razred.. Koga danas iz djetinjstva ispratiti? S kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmjeravati? Koga s ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvijek ih voljeti i ovu strahotu uz vječnu ljubav nekako preživjeti. Zauvijek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan - napisala je Nina Kobiljski, majka ubijene devojčice ispod crteža Emine mlađe sestre.

Tradiocionalna šetnja maturanata vračarskih osnovnih škola "Defile malih maturanata" održana je jučer, a tom prilikom odana je počast tragično nastradalim. 

Osnovci su nosili transparente, a ono što je ostalo najupečatljivije je ustvari tišina dok su prolazili pored O.Š. "Vladislav Ribnikar", prenose srbijanski mediji.

U miru, spuštenih glava, odali su počast nastradalim vršnjacima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.