UŽAS U BEOGRADU

Huligani koji su ubili brata Vojina Mijatovića mjesecima već prave probleme: Đorđe izašao porazgovarati s njima, oni ga napali

Stanari okolnih zgrada kažu da im mjesecima pravi probleme ta grupa tinejdžera, koja redovno narušavaju javni red i mir

Mijatović: Preminuo u bolnici. Telegraf.rs / Marko Jovanović / Facebook

N. H.

27.5.2024

Grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade FBiH Vojina Mijatovića, koji je nakon toga preminuo u Urgentnom centru u Beogradu, mjesecima pravi probleme stanarima u okolnim zgradama, piše "N1 Srbija". 

Mijatović je, kako navode, izašao da porazgovara s njima jer su zastrašivali djecu. 

- Čuli smo da je u bolnici umro komšija. Posljednji put sam ga vidjela i čula jučer kada se obratio mladićima: "Ni dirajte mi dijete". Čula sam da je sukob nastao oko lopte. Sin je došao da ga pozove da to riješe - kazao je jedan od komšija za "Telegraf.rs".

Stanari okolnih zgrada kažu da im mjesecima pravi probleme ta grupa od desetak tinjedžera, otprilike od 15 do 17 godina, koji redovno narušavaju javni red i mir. 

Prema riječima stanara, dan prije toga su lomili klupe i razbacivali pijesak koji tu stoji, a kada im je prišao jedan čovjek i zamolio ih da to ne rade, verbalno su nasrnuli na njega i prijetili mu. 

Dan prije ovog tragičnog incidenta, uznemireni stanar je pozvao policiju, koja je došla i porazgovarala nakratko s njima, ali ih nije legitimisala jer su u pitanju maloljetnici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.