VIŠI SUD U PODGORICI

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore

Optužnicom je obuhvaćeno 15 osoba

Hapšenje Veselina Veljovića. Luka Zeković / Vijesti.me

S. S.

14.5.2024

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije te države Veselina Veljovića. To je "Vijestima" potvrdila portparolka Višeg suda Marija Raković.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je dostavilo 24. januara podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv Veljovića.

Optužnicom je obuhvaćeno 15 osoba, koje se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja. Kao organizator kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem cigareta označen je Aleksandar Mrkić, koji je u bjekstvu.

Veljović je optužen za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije. Tužilaštvo ga tereti da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Optužnica je podignuta protiv Aleksandra Mrkića, Veselina Veljovića, Arsenija Kalezića, Muja Nikočevića, Nikole Mrkića, Željka Bulatovića, Dušice Bulatović, Predraga Veljića, Borislava Lečića, Nemanje Anđelkovića, Gorana Gluščevića, Nikole Bačilovića, Sadiga Elnagara, Nikole Bubanje i Stefana Bubanje.

SDT je podiglo optužnicu protiv 15 okrivljenih lica: A.M., V.V., M.N., A.K., N.M., S.B., N.B., Ž.B., D.B., P.V., B.L., N.A., G.G., N.B. i S.E., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.

- Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni A.M., u 2018. godini, stvorio kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, a čiji član je postao i tadašnji direktor Uprave policije i kasniji savjetnik predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost, okrivljeni V.V. i druga okrivljena lica, sa ciljem bavljenja krijumčarenjem cigareta iz Slobodne carinske zone Luke Bar i pranjem novca - naveo je ranije specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.