HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović: Kad budem premijer Hrvatske, sve će stati dok se ne riješi položaj Hrvata u BiH

I dalje ću neke stvari trpjeti zbog interesa Hrvata, jer sam svjestan da je bolje da imaju jednu lošu, nego pet, tvrdi on

Milanović: Kritikuje Ustavnu sud Hrvatske. Marko Jurić / Pixsell

E. Ć.

19.3.2024

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je ponovo komentarisao odluku Ustavnog suda Hrvatske da mu zabrani kandidaturu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Milanović je sve šokirao najavom kandidature za premijera zemlje, a sada se zapitao ko je donio odluku da se "ubije" demokratija u toj zemlji.

Prijetnja demokratiji

- Zabranjuje se govor. To je prijetnja demokratiji, taj Ustavni sud je nekoliko puta već pozivao Hrvatski sabor da riješi problem s izbornim jedinicama. 

Ti tipovi nam prije da ako krivo pogledamo, da mogu poništiti izbore. A oni mogu sve, zaista mogu sve, a to će biti prvo što ćemo napraviti i u Trećoj republici da to bude nemoguće. Mucavi nekoherantni čovjek može pričato šta želi - rekao je Milanović.

Kazao je da ti "ljudi iz sjene imaju ogromnu moć, da mogu prijetiti političkim strankama da će ih ukinuti i zabraniti". Dodao je kako u toj sjeni ima glodavaca koje treba istjerati van, te da hrvatski građani to moraju znati.

Upitan o zakletvi koju je položio pred sudijama Ustavnog suda Milanović je rekao da je bio lukav, a ne perfidan.

- Ja bih položio prisegu pred krapinskim pračovjekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabran predsjednik. Zašto sam polagao prisegu? Kad imate takve neprijatelje igrate lukavo ne perfidno - poručio je Milanović.

Taoci jedne klike

Milanović se osvrnuo i na najavu Dragana Čovića da će srijeda 17. april, odnosno na dan parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, biti neradni dan u Bosni i Hercegovini.

- I dalje ću neke stvari trpjeti zbog interesa Hrvata jer sam svjestan da je bolje da imaju jednu lošu, nego pet. Zašto se Čović petlja u hrvatske izbore? 

Sad se od toga radi vrlina. Kad budem premijer, sve će stajati sve dok se to ne riješi. Hrvati u BiH su taoci jedne klike i samo treba doći i reći neće tako. Hrvatska ne želi teritorij, ali želi to riješiti - poručio je Zoran Milanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.