VIŠI SUD U PODGORICI

Određen jednomjesečni pritvor bivšem direktoru crnogorske Uprave policije Veselinu Veljoviću

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je na Žabljaku, u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a

Hapšenje Veljovića. Jelena Jovanović / Vijesti.me

S. S. / Vijesti.me

25.7.2023

Sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše odredila je pritvor do 30 dana dugogodišnjem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, Muji Nikočeviću i Nikoli Mrkiću.

Veljoviću je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, Nikoli Mrkiću zbog opasnosti od bjekstva, a Nikočeviću zbog opasnosti od bjekstva i ponovljanja krivičnog djela, pišu Vijesti.me.

Prijedlog za određivanje pritvora tužilaštvo je predložilo i za Aleksandra Mrkića koji je nedostupan nadležnim organima. Navodno se nalazi u inostranstvu, na drugom kontinentu.

Uhapšen u Žabljaku

Aleksandru Mrkiću se tereti da je organizator kriminalne grupe, Veljoviću da je kao član učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije i da je zloupotrijebio službeni položaj. Nikočeviću i Nikoli Mrkiću se na teret stavlja da su članovi te kriminalne organizacije.

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je na Žabljaku, u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a.

Veljović je uhapšen zbog sumnje da je informacijama pomagao Mrkiću da krijumčari cigarete, što je Veljović negirao tokom saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Specijalni tužilac pritvor za Veljovića traži zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

Nikočević je na saslušanju u SDT-u negirao pripadništvo kriminalnoj organizaciji Mrkića, kazao je novinarima nakon saslušanja njegov branilac, advokat Zdravko Begović. I Nikola Mrkić je također negirao krivicu.

U saradnji s EUROPOL-om

Specijalni tužilac Vukas Radonjić saopštio je jučer da je SPO po nalogu SDT-a uhapsio Veljovića, Nikočevića i Nikolu Mrkića i protiv njih i Aleksandra Mrkića, za kojim tragaju, podnijeta je krivična prijava zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona - EUROPOL.

Radonjić je najavio da će se aktivnosti SDT-a i policije u tom predmetu nastaviti i narednih dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.