LET 4 PUTA U SEDMICI

Dobra vijest za Crnu Goru: Uspostavljena aviolinija između Podgorice i Istanbula

"Pegasus Airlines" četvrta je aviokompanija koja tokom aktuelne ljetne sezone spaja Podgoricu i Istanbul, navode u Aerodromima CG

Prvi let. Aerodromi Crne Gore

A. O.

25.7.2023

Turski avioprijevoznik "Pegasus Airlines" otvorio je inauguracionim letom protekle srijede (19.07.) liniju između aerodroma u Podgorici (TGD) i Istanbul Sabiha Gokčen (SAW) koji će crnogorsku i tursku prijestolnicu povezivati - prema najavi iz "Pegasusa" - tokom cijele godine, za sada četiri puta sedmično.

Letovi se obavljaju ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Prvi let je obavljen avionom tipa Boeing 737-800 (TC-CPZ, nazvan Amila Ece). Turska aviokompanija koja ima gotovo 100 aviona, uzurbano nabavlja Airbus avione A320neo i 321neo sa namjerom da do 2025. povuče iz upotrebe Boeinge 737 i tako unificira flotu.

- "Pegasus Airlines" četvrta je aviokompanija koja tokom aktuelne ljetne sezone spaja Podgoricu i Istanbul. Ova aviokompanija povezuje Aerodrom Podgorica s Aerodromom Sabiha Gokčen, koji se nalazi u azijskom dijelu Istanbula - navode u Aerodromima CG.

Novu liniju su dočekali predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, zamjenik izvršnog direktora Petar Radulović, član OD Slavko Vukčević i načelnica Direktorata za aviosaobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija Milica Mićunović.

Za tržište relativno male veličine Crna Gora je više nego dobro povezana s Turskom: osim  "Pegasus Airlinesa", na liniji Podgorica – Istanbul lete i "Air Montenegro", "Turkish Airlines" i "Tailwind Airlines".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.