EMOTIVNO

Djevojčica iz beogradske škole u kojoj je počinjen masakr: Jučer smo trčali za život

Jedna djevojčica je rekla da je zvala drugarica iz vrtića s kojom više nije u kontaktu da pita da je li dobro

Cvijeće se postavlja ispred škole u Beogradu. Davor Javorovic / PIXSELL

S. S.

4.5.2023

Molitva za ubijene u stravičnom zločinu koji se dogodio u OŠ "Vladislav Ribnikar" počela je u Hramu Svetog Save u Beogradu. U Ministarstvu vanjskih poslova također je otvorena knjiga žalosti za diplomatski kor povodom tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Cijeli dan, velika povorka đaka, roditelja, komšija, građana iz svih krajeva Beograda kreće se ka Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kako bi odali počast nastradalim đacima i radniku obezbjeđenja škole koje je jučer ubio Kosta K. (13).

Djevojčice koje idu u "Ribnikar" su rekle novinarima Telegrafa da ih zovu djeca iz drugih škola da pitaju kako su. Jedna djevojčica je rekla da je zvala drugarica iz vrtića s kojom više nije u kontaktu da pita da je li dobro.

Na komentar jedne gospođe da su za sve krivi rijalitiji, kaže jedna među njima: "Kakvi rijaliti, jučer smo trčali za život". Jedna među njima je rekla da je njeno odjeljenje bilo sljedeće na spisku, u kabinetu pored.

- Kucao je kod nas na vrata. Kad su čule pucnjeve, mislile su da su petarde.

Druga jedna devojčica priznala je da se tog jutra uspavala i da je tek na prilazu školi vidjela da djeca izlaze napolje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.