NACIONALN TVRDI

Plenković je naredio smjenu šefice Uskoka jer ga se spominje u dokazima

Riječ je o porukama u kojima se Plenkovića spominje inicijalima AP

Naslovnica Nacionala. Instagram

D. H.

25.4.2023

Sedmičnik Nacional u današnjem izdanju piše kako pravi razlog naprasne smjene direktorice Uskoka nije zataškana prometna nesreća, "nego transkript prepiske dostavljen Uredu evropskog tužitelja koji stavlja premijera u srce korupcijskog skandala".

WhatsApp poruke

Kako tvrdi sedmičnik, afera s vozačem Vanje Marušić koja je dovela do njene naprasne smjene plasirana je u javnost iz osvete što je kao šefica Uskoka dopustila da njezin zamjenik, tužitelj Vjekoslav Tolnaj, Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku s WhatsAppa iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon čega je on iz Uskoka prešao izravno u Ured europskog tužitelja, gdje danas radi.

Riječ je o porukama u kojima se Plenkovića spominje inicijalima AP.

Saobraćajna nesreća kao izgovor

Nacional piše da im je informaciju o tome da je smjena Marušić direktna osveta Plenkovića prenio visoki izvor neposredno upoznat s detaljima događaja te potvrdio drugi nezavisni izvor blizak Uskoku i DORH-u.

Kako navodi sedmičnik, više njegovih sugovornika povezanih s pravosudnim sistemom uvjereno je da je Vanja Marušić "odstrijeljena" i da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek samo čekala pravi trenutak za to, kao i da je saobraćajna bila tek prikladan razlog izvučen iz ladice.


Naslovnica Nacionala. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.