PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić o ruskom gasu: Imali smo dobru cijenu, ali se nismo uspjeli dogovoriti, Hrvatska se žalila

Hrvatski premijer je izašao sa tezom da nije fer da Srbija ima tu cijenu nafte, rekao je Vučić

Vučić: Odluka o nafti odložena do 1. decembra. Novosti.rs

E. Ć.

6.10.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio novinarima u Pragu, gdje se održava Samit o inicijativi za uspostavljanje evropske političke zajednice. 

- Mnogo dobrih stvari se tu čulo, kojim putem će Evropa da ide. Izgradnja povezujućih transmisionih sistema, novih interkonektora, gasovoda, naftovoda, da bi mogli da se koriste energenti iz cijelog svijeta. U subotu ćemo pričati više o novim investicijama. Zahvalio sam se Evropljanima na podršci za izgradnju interkonektora sa Bugarskom - rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje da predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev posjeti Beograd, te da prilikom te posjete razgovaraju o tome kako će osigrati nove izvore gasa.

- Ovo što smo sa Rusima radili bilo je po dobrim cijenama. Željeli smo da nastavimo, ali nismo uspjeli da se dogovorimo. Želim ljudima i da objasnim šta se ovo desilo sa naftom. Jučer, na tom sastanku, kada je već sve trebalo da prođe, na inicijativu Hrvatske, a podržano od strane dvije zemlje, jedne baltičke, i jedne nedaleko od baltičkih zemalja, sa dnevnog reda je skinula ta tema. Hrvatski premijer je izašao sa tezom da nije fer da Srbija ima tu cijenu nafte - izjavio je Vučić.

Vučić je dodao da je odluka o nafti odložena do 1. decembra.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.