CRNA GORA

Abazović: Zabranu ulaska Belivuku ukinuli Baković i Lazović

Prema riječima Abazovića grupa oko Belivuka dolazila je u Crnu Goru dok je imala zabranu ulaska

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović. Agencije

A. Ka. / CDM

15.10.2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopćio je danas da su bivši pomoćnici direktora Uprave policije Enis Baković i Zoran Lazović ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Abazović je rekao da je na Specijalnom družavnom tužilaštvu da utvrdi ko je od njih dvojice ukinuo tu zabranu.

Državni sekretar u MUP-u Rade Milošević tvrdi da je utvrđeno da je Baković nalogodavac za skidanje zabrane. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je poručio da ništa više neće biti tajno, a državni sekrtetar MUP-a Zoran Miljanić je sa današnje konferencije za medije pozvao Skupštinu Crne Gore da što prije izabere Tužilački savjet.

Prema riječima Abazovića grupa oko Belivuka dolazila je u Crnu Goru dok je imala zabranu ulaska, uprkos zabrani, i tada su počinjena monstruouzna krivična djela na teritoriji Crne Gore.

- Nakon toga smo saznali da su dolazili, da je neko skinuo zabranu i da su navodno imali određene pozive iz Srbije da bi bili praćeni na terotoriji Crne Gore. Postavlja se logično pitanje: “Ako mi tražimo Svetozara Marovića na sve moguće načine, da ga isporuče Crnoj Gori, i to se ne dešava, ljudi sa takvim kriminalnim bekgraundom, na jedan poziv, bivši menadžment Uprave policije Crne Gore odobrava da ulaze bez ikakvih opterećenja”. Smatramo da je to protivzakonito, zbog čega su podnijete određene procedure prema svima. Jasno je ko je naredio skidanje zabrane. Došli smo do dva imena. To su Enes Baković i Zoran Lazović. Neka SDT utvrđuje ko je od njih dvojice to uradio - poručioo je Abazović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.