KOMENTAR DANA

Samo BiH nema...

Subjektivan osjećaj je da smo mi uvijek daleko od svih događaja na kojima bismo trebali biti

Scene sa spektakularnog otvorenja Eura u Njemačkoj. AP

prije 3 dana

Prođe deset godina od najvećeg uspjeha u historiji nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i odlaska na Mundijal u Brazilu, a čini se da smo nikad dalje od njegovog ponavljanja. Gledajući otvorenje i atmosferu uoči početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, nemoguće je ne prisjetiti se atmosfere kada su „Zmajevi“ žarili i palili.

Subjektivan osjećaj je da smo mi nekako uvijek daleko od svih događaja na kojima bismo trebali biti. Tako je ove godine umjesto nas na Euru selekcija Ukrajine. Sada će svi u njih da gledaju, kao i u ostale 23 reprezentacije koje su osigurale plasman. A šta oni to imaju, a da mi nemamo?

I nisu bolji, snalažljiviji su. Oni nemaju u ovoj reprezentaciji igrača poput Edina Džeke, ali znaju iskoristiti momentum i trenutak, a mi ne znamo. I, čini se, nikad znati nećemo. Nekako nam je u krvi da zakasnimo na svaki voz, i to samo za sekundu, pa da huja bude još veća.

E, pošto nismo razmišljali o rezultatima na vrijeme, sad daljinske u ruke i prebacite na utakmicu u bilo koje doba dana, prisjećajte se legendarnih golova koji su nas odveli na Mundijal u Brazilu, te navijajte za nekog ko nije vaša reprezentacija. I, onako, reda radi, opsujte tiho u sebi, jer mi zaslužujemo bolje. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.