LIČNOST DANA

Simon Rožman: Treća pobjeda u nizu

Slovenski stručnjak podigao je nivo Sarajeva

Rožman: Preokrenuo stav igrača. A. Bešić

30.8.2023

Sarajevo se uspjelo podići nakon veoma lošeg uvoda u sezonu i doći do treće pobjede u nizu. Prvo je došlo ispadanje na penale u 1. pretkolu Konferencijske lige od Torpedo Kutaisija iz Gruzije, a onda su te loše partije zapečaćene porazom na Koševu od Sloge iz Doboja.

Vlasnik Ismir Mirvić odlučio je presjeći i dovesti novo ime da vodi bordo tim, a odluka je pala da Sarajevo preuzme Simon Rožman. Slovenski stručnjak, s ne tako bogatim rezimeom, u kojem se jedino izdvaja Kup Hrvatske s Rijekom, sjeo je na užarenu klupu.

Kako to inače biva, mnogi su sumnjali u trenerske kvalitete, ali s pravom, jer Premijer liga BiH ima veoma lošu historiju s trenerima iz regiona. Međutim, Rožman je preokrenuo stav igrača prema igranju za bordo tim, a ono što je još bitnije, ne zadovoljava se samo rezultatom. Od svojih igrača traži perfektnu egzekuciju plana i ništa ispod ga ne interesira.

Pobjede su dolazile uz veliku borbu i zalaganje u sve tri utakmice otkad je Slovenac sjeo na klupu jednog od najboljih bh. klubova. Da li se može reći da je preporodio tim? Još ne, ali da je podigao nivo, to sigurno jeste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.