KOMENTAR DANA

Hvala ti, Nermine!

Mladi bh. talenti "rasturaju" u "Zvezdama Granda"

Nermin Handžić: Osvojio 128.456 glasova publike. Agencije

Piše: Nerma Ajnadžić

28.6.2022

U posljednjih devet godina titule najboljih u muzičkom šouu "Zvezde Granda" pripale su čak osam puta pjevačima iz Bosne i Hercegovine.

Posljednji u nizu je 19-godišnji Nermin Handžić iz Tešnja, koji je osvojio 128.456 glasova publike.

I još jednom se pokazala istinitom ona "Kroz Bosnu ne pjevaj", jer imamo uvjerljivo najviše pobjeda u ovom, ali i drugim takmičenjima - barem ovim koja se tiču muzike.

Baš kao i kada reprezentacija jedine nam države igra. Dobro, nije baš tako, ali razumijete poentu. Ali tako malo nam treba da se radujemo od srca zbog uspjeha nekoga koga i ne poznajemo. A radovali bi se Bosanci i Hercegovci i zbog drugih, takvi smo. Hvala ti, Nermine, zbog ponosa i sreće.


Nerma Ajnadžić. Avaz

U svakom slučaju, mladi bh. talenti, koji "rasturaju" u "Zvezdama Granda", potencijal su i za našu zemlju - barem bi trebali biti, ako se nakon pobjede ne odluče zamijeniti bh. adresu za onu u srbijanskoj prijestonici, jer tamo je i regionalna prijestonica šoubiza.

Nekada su pjevači, muzičari, umjetnici hrlili u Sarajevo, a sada… Pametnom i išaret dosta.

Do kada ćemo olako puštati da odu svi oni koji vole BiH i koji bi učinili nešto za njen napredak? Glasati za pjevača u takmičenju nije dovoljno.

A možda, samo možda, trijumf mladog Nermina nam bude povod za promjene. Treba od nečega krenuti. I treba stotine nermina zadržati u domovini.

Jer, ako nam najjače muzičko takmičenje u regionu nije pokazalo da smo najbolji pjevači, teško da će nešto drugo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.