POTRAGA ZA NAPADAČIMA

Prvi prizori nakon krvave svadbe: Ubijene dvije osobe, sve vrvi od policije

Svatovi su uživali u restoranu kada je oko 1.15 sati ispred ulaza došao džip, iz kojeg su izašla trojica napadača i ispalila rafale

Policija na licu mjesta. Jean-Christophe VERHAEGEN

Z. K.

prije 2 dana

Dvije osobe su ubijene, a najmanje dvije, među kojima i trudnica, povrijeđene su u pucnjavi koja se sinoć oko 1 sat iza ponoći dogodila na jednoj svadbi u Francuskoj. 

Najmanje trojica maskiranih i do zuba naoružanih napadača došlo je džipom, najvjerovatnije "BMW-ovim", do sale gdje je organizirano slavlje i gdje je bilo više od 100 zvanica i otvorili vatru iz automatskog oružja. Nakon krvavog pira, dali su se u bijeg.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijen je mladić star oko 20 godina, dok identitet druge žrtve nije poznat. Sumnja se da su motiv za ubistvo neračišćeni računi dvije grupe.

Svadba je, prema pisanju medija, organizirana u Tionvilu u dijelu gdje pretežno žive Turci.

Svatovi su uživali u restoranu kada je oko 1.15 sati ispred ulaza došao džip, iz kojeg su izašla trojica napadača i ispalila rafale u svatove. Policija pokušava da utvrdi koje vozilo je korišteno, kao i da li je u pitanju vozilo francuskih oznaka, ili je u pitanju vozilo iz Njemačke ili Luksemburga, pošto se granica nalazi na manje od pola sata vožnje.

Od jutros su i dalje na licu mjesta brojne policijske i forenzičke ekipe. Na ulaznim vratima restorana vidljive su najmanje tri rupe od metka, dok je policija pronašla navodno na desetine čahura.

Kako prenose mediji, restoran gdje se odigrala krvava svadba, može da ugosti najmanje 600 zvanica. U ovom trenutku nije poznato da li su neki gosti u međuvremenu otišli ili su mladenci organizirali veselje za svega stotinjak ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.