NJEMAČKA

Brutalno ubistvo plivačice: Silovao Martju u šumi, pa je ubio da prikrije zločin

U pitanju je 35-godišnji muškarac iz Nibila, koji je identifikovan uz pomoć DNK

Brutalno ubistvo u Njemačkoj. Platforma X

D. R.

prije 3 dana

Istražitelji su uhapsili osumnjičenog za ubistvo mlade plivačice Martje B. (21) iz Nibila u Njemačkoj, čije je tijelo pronađeno u šumi.

U pitanju je 35-godišnji muškarac iz Nibila, koji je identifikovan uz pomoć DNK. On je u četvrtak popodne uhapšen zbog ubistva.

Kako piše Bild, osumnjičeni je živio nedaleko od žrtve. Prema nalazima istražitelja, između osumnjičenog i žrtve nije bilo ranije veze.

Martje B., koja je radila kao baštovanka i bila iskusna plivačica, nestala je prošlog petka između 8 i 12 sati, kada je otišla da vježba u susjednom Maršenparku, samo 50 metara od njenog stana u Nibilu.

Nikada nije kasnila

Međutim, Martja se nije pojavila na sastanku sa majkom, zbog čega se žena zabrinula i pozvala policiju. Prema njenim prijateljima, Martja je bila odgovorna mlada žena koja je uvek održala svoju riječ i nikada nije kasnila.

Uslijedila je dramatična potraga, a njeno tijelo je pronađeno u subotu u toku noći.

Na mjestu gdje je tijelo pronađeno, u šumi gdje se već dogodilo najmanje jedno silovanje i jedno ubistvo, dokazi su ukazivali na brutalno ubistvo, prema istražiteljima. 

Osumnjičeni pokušao da je sahrani

Ono što je posebno jezivo je to što je, kada je policija pronašla mrtvu Martje B., ona bila gola i nije imala pantalone.

Dokazi su upućivali na seksualni zločin. Sumnja se da ju je ubio kako bi prikrio silovanje. Prema istražiteljima, osumnjičeni, koji je sada u pritvoru, pokušao je da sahrani mrtvu ženu nakon zločina, ali nije uspio.

Istraga se nastavlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.