AUSTRIJA

Makedonci pred sudom u Beču zbog napada na porodicu iz BiH

Tri ranjena bh. državljanina starosne dobi 22, 26 i 27 godina su braća iz bh. porodice koja je godinama u sukobu sa makedonskom porodicom

Akcija nakon pucnjave. Heute.at

E. Ć.

prije 3 dana

U Beču je počelo suđenje ocu (54) i trojici njegovih sinova (22, 25, 28), porijeklom iz Sjeverne Makedonije koji se terete za pokušaj ubistva nakon vatrenog okršaja sa bh. državljanima u bečkom Florisdorfu.

Kako prenose austrijski mediji, tri ranjena bh. državljanina starosne dobi 22, 26 i 27 godina su braća iz bh. porodice koja je godinama u sukobu sa makedonskom porodicom.

Prema rezultatima istrage, do pucnjave je došlo nakon svađe na ulici zbog dugogodišnjih razmirica između ove dvije porodice, prenose Nezavisne. Navodno se došlo do saznanja da je motiv pucnjave zapravo žena tj. sukob oko žene. Kako prenose mediji, o svađi između dvije porodice neposredno prije pucanjave se raspravljalo i na društvenim mrežama.

Makedonski državljani se od ovog incidenta, koji se desio u oktobru, nalaze u zatvoru. Iako su u prvi mah uspjeli pobjeći policiji, uhapšeni su u blizini mjesta zločina svega 90 minuta nakon pucnjave u – nakon velike potjere u kojoj je sudjelovala i austrijska Kobra.

Makedonski državljani su još po hapšenju tj. na saslušanju pred istražnim sudijom priznali sve što im se stavlja na teret, ali nisu govorili kakvu ulogu ima žena u cijelom incidentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.