BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp: Odlazak u zatvor bi mogla biti crvena linija za moje pristalice

On je rekao da je suđenje "veoma teško" palo njegovoj supruzi Melaniji

Donald Tramp. AP

N. H.

2.6.2024

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) upozorio je da bi, ako bude osuđen na zatvorsku kaznu poslije historijske presude, to moglo da predstavlja "prelomnu tačku" za njegove pristalice.

Tramp je u intervjuu emitovanom u nedjelju na televiziji "Fox News" rekao da je on lično "u redu" s idejom da bude u zatvoru zbog 34 krivična djela za koje je proglašen krivim zbog tajne isplate glumici u filmovima za odrasle.

- Mislim da bi to javnosti bilo teško da prihvati. Znate da u određenoj tački postoji prelomna tačka - rekao je bivši predsjednik.

On je rekao da je suđenje "veoma teško" palo njegovoj supruzi Melaniji, koja je bila upadljivo odsutna na suđenju kojem su prisustvovali ostali članovi uže porodice.

Dok je troje njegove odrasle djece prisustvovalo završnim danima suđenja, Melanija je bila odsutna sve vrijeme. Ona se također jedva bavila kampanjom za Bijelu kuću svog supruga, nije se pojavila ni na jednom Trampovom skupu i rijetko mu se pridružuje u javnosti.

- Ona je dobro, ali mislim da joj je veoma teško - rekao je Tramp Fox Newsu, dodajući da je "ona morala da čita svo to smeće".

- Mislim da je to vjerovatno na mnogo načina, teže mojoj porodici nego meni -  dodao je on.

Porota je u četvrtak osudila Trampa za sva 34 krivična djela za falsifikovanje poslovnih zapisa u posljednjim fazama predsjedničke kampanje 2016. kako bi se prikrio seksualni skandal u koji je umiješana glumica u filmovima za odrasle Stormi Danijels.

To je u istoriji SAD prva krivična presuda bivšem predsjedniku, čime Tramp ide na predsjedničke izbore 5. novembra kao prestupnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.