SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Oskarovka Kejt Blanšet: Možemo zajedno izgraditi snažniji, sigurniji i humaniji svijet

Blanšet je u sklopu svoje uloge u UNHCR-u posjetila Libanon, Jordan i Bangladeš, a Vijeću sigurnosti UN-a obratila se na temu izbjegličke krize mjanmarske manjine Rohinja

Blanšet: Ambasador dobre volje. Agencije

Ad. A.

20.6.2021

Svjetski dan izbjeglica prilika je za promišljanje o nesigurnosti s kojom se suočavaju oni koji su morali pobjeći iz svog doma, a čemu su i drugi svjedočili ove godine zbog pandemije koronavirusa, rekla je glumica Kejt Blanšet (Cate Blanchett).

Australska glumica i ambasadorica dobre volje UNHCR –a, rekla je kako se taj dan koji se obilježava 20. juna događa u vremenu „izazova i promišljanja“.

-Bili smo primorani suočiti se s osjećajem nesigurnosti, a to je naravno situacija s kojom većina izbjeglica živi, svake godine - rekla je Blanšet u razgovoru za Rojters, te jed dodala:

-Postoji prilika da promislimo kako smo se nosili s tom nesigurnosti i možda se staviti u kožu majki, očeva, liječnika i odvjetnika koji su, ne svojom krivnjom, izbjegli i žive po 18-19 godina u stanju kakvom smo mi bili 18 mjeseci.

Blanšet je u sklopu svoje uloge u UNHCR-u posjetila Libanon, Jordan i Bangladeš, a Vijeću sigurnosti UN-a obratila se na temu izbjegličke krize mjanmarske manjine Rohinja.

-Smatram da Svjetski dan izbjeglica nije mogao doći u bolje vrijeme jer sad možemo stvarno razmišljati kako možemo zajedno izgraditi snažniji, sigurniji i humaniji svijet, a da je inkluzivnost zapravo nadljudska snaga - zaključila je oskarovka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.