SVJEDOČIO OTAC

Nepoznati detalji o ubijenom navijaču Lazaru: Mučili ga i ubili članovi klana Belivuka

Vrelom peglom su prelazili preko tijela, a kliještima su mu čupali nokte, a na kraju stavili gumeno crijevo u usta i u pustili vodu i ugušili ga

Lazar Vukičević: Monstruozno ubijen. Nova.rs - Pink.rs

S. S. / Nova.rs

31.8.2023

Milorad Vukićević, otac Lazara Vukićevića za čije se ubistvo tereti klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, svjedočio je proteklih dana u Specijalnom sudu u Beogradu. Vukićević je tom prilikom otkrio dosad nepoznate detalje iz života ubijenog sina, tvrdeći da je likvidiran jer su Belivuk i Miljković bili ljubomorni na Lazara.

Govoreći o sinu, istakao je da je ubijen jer je Marko Miljković bio ljubomoran na njega. Naveo je da nije tačno da je njegov sin bio pripadnik nekog klana, već je ubijen zbog ljubomore. Tom prilikom istakao je i da je njegov sin bio tumač u sudu u Stokholmu, piše Nova.rs.

- Kada uhapse neke Srbe, on je više puta išao u sud kao tumač - dodao je on.

Slaba tačka

Ovaj detalj iz života ubijenog Vukićevića nije bio poznat široj javnosti, a zasad nije poznato o čemu se tačno radi.

Ubijeni Lazar, inače navijač Crvene zvezde, bio je slaba tačka klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, o čemu nesumnjivo svjedoči i činjenica da je pretrpio monstruozno mučenje prije nego što je ubijen u vikendici u Ritopeku, takozvanoj „klanici“. Vukićevića su pripadnici klana najviše od svih žrtava mučili.

Ubijen je dok su se vođe kriminalne grupe nalazile u Crnoj Gori, a Miljković i Belivuk su tada tražili preko telefona da pripadnici grupe budu „posebno surovi prema njemu“ uz poruku: “Neka pati najviše!”

- Ovoga puta dajte 102 posto od sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskačite sočne detalje - napisao je Miljković optuženom Srđanu Laliću i tražio da mu šalju snimke i slike jezivog ubistva.

Vukićevića su pripadnici klana najprije namamili u kuću u Ritopeku, a Srđan Lalić, koji je naknadno sklopio sporazum sa tužilaštvom, mu je vrelom peglom prelazio preko tijela, a klještima su mu čupali nokte. Optuženi su mu na kraju stavili gumeno crijevo u usta i u pustili vodu i ugušili, tj udavili.

Potom su isjekli njegovo tijelo i samljeli u mašini za mljevenje mesa, a zatim bacili u Dunav.

Otac ubijenog Vukićevića je u više navrata isticao da su Belivuk i Miljković bili ljubomorni na njegovog sina i tom prilikom opisao jednu zanimljivu situaciju. Naime, nakon što je 2018. godine pod automobil Porsche Vukićevića stavljen eksploziv, Lazar je posumnjao da iza toga stoje Belivuk i Miljković. Odgovarajući na pitanja Miljkovića, Lazarev otac je rekao sljedeće:

- Kad mu je stavljena bomba ispod Porschea išao je kod tebe da pita da li znaš nešto o tome. Rekao mi je da si se zaklinjao da nemate ništa sa tim ni Belivuk ni ti. Bacio vam je 400 evra za ručak, nije ni Laki bio lud.“

Napad na vođu Alkatraza

Lazar je javnosti postao poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata tada vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića, u januaru 2017. godine kada je ovaj upucan u nogu ispred kluba na Terazijama, a u sukobu je ranjen i Miloš Nikolić.

Tada je uhapšen Vukićević, a na teret mu se stavljalo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i dva krivična djela laka tjelesna povreda na štetu Vavića i Nikolića.

Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih djela sa ovim tužilaštvom.

Inače, Lazar Vukićević je bio navijač Crvene zvezde i bio je u dobrim odnosima sa ubijenim Pink panterom Aleksandrom Šarcem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.