ZAVRŠIO NA NEUROHIRURGIJI

Užas u Sarajevu: Muškarac izboden nožem u stanu, uhapšen napadač

Policija privela A. F. (26) zbog nanošenja teških povreda M. G. (63) iz Sarajeva

Policija istog dana uhapsila napadača. Agencije

B. C.

22.6.2021

Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo jučer su u 16:30 sati obaviješteni da je u svom stanu, u ulici Džemala Bijedića, fizički napadnut i oštrim predmetom povrijeđen M. G. (63) iz Sarajeva

Dolaskom na lice mjesta policajci su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo povrijeđenog prevezla na KUM UKC Sarajevo. Povrijeđeni je nakon ukazane ljekarske pomoći i konstatovanih teških tjelesnih povreda, zadržan na Klinici za neurohirurigiju UKC Sarajevo radi daljnjeg liječenja. 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 172. KZ F BiH (teške tjelesne povrede), policijski službenici Treće PU su, istog dana u 21 sat, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedenog krivično djelo, pronašli i lišili slobode lice A.F. rođen 1995.godine iz Sarajeva.  Lice lišeno slobode predato  je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela-saopćeno je iz MUP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.