NASTAVLJAJU SE TENZIJE

Zbog Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH: Klub Bošnjaka danas neće doći na sjednicu Doma naroda BiH

Podsjetimo, sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 18. marta je prekinuta odmah nakon usvajanja izmijenjenog dnevnog reda

Fena

D. H.

prije 6 dana

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine neće prisustvovati sjednici ovog zakonodavnog tijela koja se trebala održati danas u Sarajevu.

Razlog je tačka koja se tiče Prijedloga zakona o Ustavnom sudu prema kojem bi se strane sudije izbacile iz Ustavnog suda.

To znači da neće biti kvoruma za održavanje sjednice.

Podsjetimo, sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 18. marta je prekinuta odmah nakon usvajanja izmijenjenog dnevnog reda. Sjednica je tada prekinuta zbog nedostatka kvoruma, jer su je napustili delegati iz Kluba bošnjačkog naroda.

Pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda odlučilo je napustiti sjednicu nakon što je sa osam glasova "za", šest "protiv" i bez suzdržanih glasova, u dnevni red uvršteno razmatranje zahtjeva delegata Želimira Neškovića (Klub srpskog naroda) da se Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH razmatra po hitnom postupku.

Predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Šefik Džaferović tada je tokom diskusije istaknuo da je ovo zakon koji je duboko protivan Ustavu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.