PRISUSTVOVAO AUDIJENCIJI

Ministar Hurtić razgovarao s papom Franjom: Poklonio mu srebreni "Cvijet Srebrenice"

Pozvao Papu da iduće godine u Potočarima prisustvuje obilježavanju 30. godišnjice genocida

Hurtić, Papa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. Aj.

prije 2 dana

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je u Vatikanu prisustvovao općoj audijenciji kod poglavara Katoličke crkve pape Franje.

Nakon audijencije, ministar Hurtić je razgovarao s Papom, iskazavši zahvalnost za ukazanu čast da prisustvuje današnjoj audijenciji.

Hurtić je ukazao na značaj međureligijskog dijaloga na području cijele Bosne i Hercegovine i jačanja saradnje Svete Stolice sa svim vjerskim zajednicama u našoj zemlji. Istakao je da građani naše zemlje duboko cijene podršku koju Vatikan u kontinuitetu, od priznanja u aprilu 1992. godine do danas, pruža Bosni i Hercegovni.

Dodao je da se za dvije sedmice obilježava 29. godišnjica genocida u Srebrenici, te pozvao Papu da iduće godine u Potočarima prisustvuje obilježavanju 30. godišnjice genocida, što bi imalo veliki značaj za porodice žrtava i preživjele, ali i širenje istine i njegovanje kulture sjećanja.

Ministar Hurtić je poglavaru Katoličke crkve poklonio knjigu o genocidu u Srebrenici i srebreni "Cvijet Srebrenice", koji je jedan od simbola genocida.

Zajedno s ministrom Hurtićem današnjoj audijenciji je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Vatikanu Igor Žontar, saopćeno je iz kabineta ministra Hurtića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.