NA TRASI KORIDORA 5C

Data saglasnost za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje dionice Ozimice-Poprikuše

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH

Vlada FBIH. Fena

FENA

20.6.2024

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija donijela je Odluku o davanju saglasnosti za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje autoceste na trasi Koridora 5c, dionica Ozimica-Poprikuše. Status zemljišnih čestica za koje je data saglasnost ostaje nepromijenjen, odnosno ostaju upisane u zemljišno-knjižnu evidenciju kao javno dobro.

Odlukom je data saglasnost Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za ulazak u posjed i izvođenje zahvata na ovim nekretninama, a radi izgradnje dionice Ozimica - Poprikuše. Davanjem na korištenje zemljišnih čestica javnog dobra uređuju se stvarno-pravni odnosi između Federacije BiH i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Obrazloženo je da se radi o parcelama koje u naravi predstavljaju javno dobro, te kao takve ne mogu biti predmetom eksproprijacije. Kako bi se omogućio nesmetan ulazak u posjed i početak radova na izgradnji autoceste na Koridoru 5c, dionica Ozimica – Poprikuše, bilo je potrebno da Vlada FBiH donese ovu odluku.

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.