JESTE LI GA VIDJELI

GSS traga za Hamedom Kovačevićem: Posljednji put je viđen kod Vijećnice

Prepoznatljiv je po sijedoj bradi i nosi kapu francuzicu. U trenutku nestanka, na sebi je imao maslinasto zelenu jaknu sa crnim detaljima

Hamed Kovačević. Facebook

E. Ć.

18.6.2024

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo objavila je da je u toku potraga za 89-godišnjim Hamedom Kovačevićem, koji je posljednji put viđen jučer oko 19:40 sati kod Vijećnice. Kovačević, inače nastanjen u naselju Dobroševići na adresi Kobiljak 74, rođen je u Čajniču, selo Karovići.

Hamed Kovačević je visok oko 170 cm i težak 80 kilograma. Prepoznatljiv je po sijedoj bradi i nosi kapu francuzicu. U trenutku nestanka, na sebi je imao maslinasto zelenu jaknu sa crnim detaljima, maslinaste pantalone, maslinasto zeleni ruksak, manju ručnu torbu i crne cipele. Također, nosi štap.

Gorska služba spašavanja apeluje na sve građane koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi da se jave na dežurni broj +38762112700. Svaka informacija može biti od izuzetnog značaja za pronalazak Kovačevića.

Potraga za Hamedom Kovačevićem uključuje timove Gorske službe spašavanja koji pretražuju područje oko Vijećnice i šire. Građani su pozvani da budu posebno pažljivi i da obrate pažnju na osobu koja odgovara opisu, kako bi se potraga što prije uspješno okončala.

Ovaj apel ističe važnost zajedničkog djelovanja u situacijama kada je ugrožena sigurnost starijih osoba. Građani se pozivaju na solidarnost i brzu reakciju kako bi se Kovačević sigurno vratio svojoj porodici.

Za više informacija i ažuriranja o potrazi, pratite zvanične objave Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.